Pepose Vision Institute

St. Louis, Missouri

highlights

37,500 SF

Atrium Lobby

Secure Parking Garage

description

Developed for one of the premiere vision correction providers in the nation, this 2-story facility functions as a medical office, laser surgery, and conventional surgery center facility. We worked closely with the staff to program, plan and design this new space housing their corporate offices, medical office space, clinical testing facilities, two operating rooms, and two laser surgery suites.

Patients and visitors are welcomed by a covered porte cochere leading to a dramatic atrium lobby that also functions as a community lecture space that is utilized monthly to introduce the laser eye correction options to potential clients. The first floor design includes an ASC complete with procedure rooms, laser surgery suites, a family viewing area, exam rooms, and a Zen room. The second floor houses their corporate offices, testing suites, and the medical office space. We were able to take advantage of the topography of the site and create secure garage parking beneath the building for the doctors and staff.

Pepose Vision Institute

St. Louis, Missouri

highlights

37,500 SF

Atrium Lobby

Secure Parking Garage

description

Developed for one of the premiere vision correction providers in the nation, this 2-story facility functions as a medical office, laser surgery, and conventional surgery center facility. We worked closely with the staff to program, plan and design this new space housing their corporate offices, medical office space, clinical testing facilities, two operating rooms, and two laser surgery suites.

Patients and visitors are welcomed by a covered porte cochere leading to a dramatic atrium lobby that also functions as a community lecture space that is utilized monthly to introduce the laser eye correction options to potential clients. The first floor design includes an ASC complete with procedure rooms, laser surgery suites, a family viewing area, exam rooms, and a Zen room. The second floor houses their corporate offices, testing suites, and the medical office space. We were able to take advantage of the topography of the site and create secure garage parking beneath the building for the doctors and staff.