Orthopedic Health of Kansas City

North Kansas City, Missouri

highlights

38,500 SF

36 Exam Rooms

Solar-Powered Building

description

This 38,500 SF two-story building is home to the new Orthopedic Health of Kansas City practice. The orthopedic practice occupies the lower level which includes 36 exam rooms, imaging services, office support functions, and shell space for future growth. The second story will house future medical services tenants.

Solar-covered parking reduces the building’s electrical consumption while also providing back-up power as needed. The solar panel system has a great payback period, and as an added bonus they function as covered parking for visitors and employees.

Lighting design throughout the modern interior accentuates the soft seating spaces in the waiting area and acts as a wayfinding tool at the nurses stations. Light wood tones throughout the space and full height sliding glass doors to the exam rooms provide a bright, open feeling for staff and patients utilizing the space.

Photos by: Matt Kocourek Photography

Orthopedic Health of Kansas City

North Kansas City, Missouri

highlights

38,500 SF

36 Exam Rooms

Solar-Powered Building

description

This 38,500 SF two-story building is home to the new Orthopedic Health of Kansas City practice. The orthopedic practice occupies the lower level which includes 36 exam rooms, imaging services, office support functions, and shell space for future growth. The second story will house future medical services tenants.

Solar-covered parking reduces the building’s electrical consumption while also providing back-up power as needed. The solar panel system has a great payback period, and as an added bonus they function as covered parking for visitors and employees.

Lighting design throughout the modern interior accentuates the soft seating spaces in the waiting area and acts as a wayfinding tool at the nurses stations. Light wood tones throughout the space and full height sliding glass doors to the exam rooms provide a bright, open feeling for staff and patients utilizing the space.

Photos by: Matt Kocourek Photography